Поръчах си свещи BKR6EIX големи и CR7EIX малки.Някой карал ли е с такива, на какъв GAP да го настроя?Колата е алфа 156 1.8 на газ, мерси.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Свещи НЖК
Collapse
X
-
Това добра цена ли е?
http://www.amazon.com/NGK-BKR6EIX-Ir.../dp/B000BYDA8E
А това е за GAP
http://www.youtube.com/watch?v=lk70oyUEftY
Comment
-
Първоначално публикувано от shark20 Покажи съобщениеМеждуелектродно разстояние( GAP).
Това клипче и аз го гледах, но на колко милиметра да го направя?0.8 на големите и 0.7 на малките добре ли ще е?
Колко излизат общо 4 малки и 4 големи от "аmаzon"? Питам понеже, ако е на оферта може да направим някоя комбина и да направят отстъпка.
Comment
-
Свещи, за които изрично не е указано, че се регулира разстоянието аз лично не пипам. Има някои към които си има такава информация - там да, но иначе не. Нещо ей такова представлява - копи/пейст:
разст. м-ду електродите 0,9 мм, сила на затягане (въртящ момент) 28 Нютонметър, Височина ( цол ) 14 мм, стъпка на резбата 1,25 мм, дължина на резбата 19 мм, Модел двигател 16, местоположение на искрата 3 мм, 1 -щифтен
разстояние между електродите за регулиране 0,7 мм, CNG, Втечнен газ (LPG), да се регулира разстояние между електродите за работа на газ, да се замени след 15000 км
Обикновените свещи с течение на километрите променят това разстояние и някои ги чукват да го коригират както си е било, повечето дето съм ги виждал - на окотова за мен си е беля на главата, не се знае кога ще се отчупи парченце вътре при буталото, пък иридиеви въобще не ти препоръчвам да пипаш
пп На 2 коли съм сменял свещи с такива за газ, понеже газаджиите така са казали, че проблемът е от свещите. Един вид колата не върви на газ с оригиналните си свещи и трябва да се сменят. На едната беше много фрапиращо щото от 1,3мм трябваше да се мине на горепосочените свещи. И на 2-те нямаше никакво подобрение, свещите за газ за мен са някакъв рекламен трик. Дори и да има нещо специално в тях са прекалено универсални за да вършат работа - 1свещ за всички марки автомобили, нямащи нищо общо по между си нещо не ми се вижда сериозно.Last edited by code; d.m.y г., 23:27.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
GAP-ing, MAP-ing....не се занимавай с дападжииски глупости. Това са ти свещите http://www.ebay.com/itm/250529415406...84.m1438.l2649
Comment
-
Първоначално публикувано от David Singh Покажи съобщениеКолега извинявай но не се сдържах какво е GAP и как се настройва? Мерси!Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
Peugeout 2.2 HDI 133+++
Alfa 159 +++ next
Comment
-
Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщениеGAP-ing, MAP-ing....не се занимавай с дападжииски глупости. Това са ти свещите http://www.ebay.com/itm/250529415406...84.m1438.l2649
http://www.ebay.com/itm/8x-NGK-PLATI...item1e64e87f24
Comment
-
Първоначално публикувано от svi Покажи съобщениеПолзвам темата да питам нещо.
Ако стоката е повече от 50 долара дали няма да има разкарване по митница за освобождаването и?
Comment
-
Първоначално публикувано от svi Покажи съобщениеБлагодаря колега имах предвит за тия свещи ако се поръчат от Англия дали ще има ядове.
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеСвещи, за които изрично не е указано, че се регулира разстоянието аз лично не пипам. Има някои към които си има такава информация - там да, но иначе не. Нещо ей такова представлява - копи/пейст:
разст. м-ду електродите 0,9 мм, сила на затягане (въртящ момент) 28 Нютонметър, Височина ( цол ) 14 мм, стъпка на резбата 1,25 мм, дължина на резбата 19 мм, Модел двигател 16, местоположение на искрата 3 мм, 1 -щифтен
разстояние между електродите за регулиране 0,7 мм, CNG, Втечнен газ (LPG), да се регулира разстояние между електродите за работа на газ, да се замени след 15000 км
Обикновените свещи с течение на километрите променят това разстояние и някои ги чукват да го коригират както си е било, повечето дето съм ги виждал - на окотова за мен си е беля на главата, не се знае кога ще се отчупи парченце вътре при буталото, пък иридиеви въобще не ти препоръчвам да пипаш
пп На 2 коли съм сменял свещи с такива за газ, понеже газаджиите така са казали, че проблемът е от свещите. Един вид колата не върви на газ с оригиналните си свещи и трябва да се сменят. На едната беше много фрапиращо щото от 1,3мм трябваше да се мине на горепосочените свещи. И на 2-те нямаше никакво подобрение, свещите за газ за мен са някакъв рекламен трик. Дори и да има нещо специално в тях са прекалено универсални за да вършат работа - 1свещ за всички марки автомобили, нямащи нищо общо по между си нещо не ми се вижда сериозно.
Това за свещите на газ е най-умното, което може да се напише. Същото е като маслото за газ.
Иначе за всеки мотор се изисква някакво разстояние, което може да няма нищо общо с това, което е оригиналното за типът свещи.
Примерно: свещта е с разстояние 0.9 от завода, но за определен модел да дават същата свещ, но понеже е по-калпава запалителната система, да дават 0.7 мм . Но това са по правило изключения.
Другото правило е: когато колата е на газ, разстоянието да се намали с 0.1 мм от указаната.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
Comment